...

Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

NEVÜ TÖMER Öğrencileri 1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali’ne Renk Kattı
19/08/2022

TÖMER bünyesinde Türk dilini ve kültürünü öğrenmekte olan yabancı öğrenciler, üniversitemizde düzenlenen 1. Kapadokya Kültürel Miras Festivali’nde açtıkları stantla festivale renk kattı. Festivali ziyaret eden konuklara geleneksel kıyafetleriyle kendi kültürlerini tanıtan öğrenciler, hazırladıkları yöresel yemekleriyle de misafirlere farklı tatlar sundular.

TÖMER öğrencileri, festival vesilesiyle Türk kültürünün tanıtıldığı stantlarda kültürel miras ögelerini yakından görme fırsatı buldu. Öğrenciler, festivalin kendileri için son derece faydalı bir eğlence ve bilgilenme yeri olduğunu dile getirdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ramazan Şimşek ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Gör. Dilek Kocayanak ile Öğr. Gör. Burak Beken’in festival boyunca yer aldığı TÖMER standını ziyaret etti. Rektör Aktekin, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra Özbek geleneksel kıyafetini giyerek öğrencilerle fotoğraf verdi. Ziyaretin sonunda Rektör Aktekin, TÖMER idaresine ve öğrencilerine festivale katkılarından dolayı teşekkür etti.