...

Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

NEVÜ TÖMER Öğrencilerinden Avanos ve Kapadokya Yaşayan Miras Müzesi Ziyareti
02/08/2023

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) akademik Türkçe eğitimi görmekte olan öğrenciler, sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında çömlekçilik geleneğiyle meşhur Nevşehir’in Avanos ilçesini gezerek Kapadokya Yaşayan Miras Müzesini ziyaret etti.

NEVÜ TÖMER müdür yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Dilek Kocayanak ve Öğr. Gör. Burak Beken’in rehberliğinde gerçekleştirilen ziyarette, öğrencileri NEVÜ Türk Halk Bilimi Bölümüden Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kırmızı karşıladı. Müze çalışanları tarafından öğrencilere Karagöz ve Hacivat gölge oyunu tanıtıldı ve somut olmayan kültürel mirasın bir parçası olan geleneksel çocuk oyunları ve el sanatları hakkında bilgi verildi. Dr. Öğr. Üyesi Ömer Kırmızı tarafından somut olmayan kültürel mirasın bir diğer unsuru olan aşurenin tarihi ve önemi öğrencilere anlatıldıktan sonra ziyaret, Müzenin aşure ikramıyla sona erdi.

Müzeden ayrılan öğrenciler Avanos’ta bir çömlek atölyesini ziyaret etti. Burada öğrencilere kültürel mirasımızdan çömlekçilikle ilgili bilgi verilirken uygulamalı olarak çömlek yapımı gösterildi. Atölyede öğrencilere de çömlek yaptırılarak bu mirası onların da tecrübe etmeleri sağlandı.